Tyxo.bg counter puzzle-bg - Content
Bulgarian Puzzles' site
Become a member of puzzle-bg, right now!
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Site Menu
Шампионати 2017
През 2017 година в България ще се проведат следните шампионати:
- Български шампионат по судоку, 18 юни в София
- Български шампионат по главоблъсканици, 18 юни в София

Шампионатите се организират от Клуб Логика, представляващ България в Световната федерация по главоблъсканици.

Повече информация можете да намерите:
- За българските шампионати: тук и във Фейсбук
- За световните шампионати: WSC/WPC 2017
- За световната федерация по главоблъсканици: WPF site

За да се включите в някое от тези събития, първо прочетете информацията на тази страница и след това попълнете формата за записване дадена в края.

Български шампионат по судоку и Български шампионат по главоблъсканици
Двата шампионата ще се проведат на 18 юни 2017 в в офиса на Менса България на адрес:
София, ул. „Враня” № 32, ет.3 (намира се близо до кръстовището на Сливница и Опълченска).
Шампионатите са отворени за всеки желаещ. Участието в тях е безплатно. Ако желаете да участвате, попълнете регистрационната форма (вижте линка в края на тази страница) не по-късно от 15 юни вечерта. Възможна е и регистрация след крайния срок, но в този случай не се гарантира наличието на свободни места в залата.
Всеки от шампионатите ще бъде в един кръг с продължителност 120 минути, като кръговете ще се проведат в 09:30-11:30 и 11:45-13:45. Всеки участник може да избере в какъв ред ще се яви на всеки от шампионатите. Участниците, които ще участват само в единия шампионат е желателно да дойдат в 11:30 за втория кръг.
Резултатите от двата шампионата ще бъдат обявени на място след 14:00, когато ще се обсъди формирането на българските отбори за световните шампионати.

Инструкциите за шампионатите:
Судоку: bsc2017instructions.pdf
Главоблъсканици: bpc2017instructions.pdf
За упражняване разгледайте архива на предишните шампионати на този сайт и участвайте в Puzzle Grand Prix този уикенд: Puzzle GP

Световен шампионат по судоку и Световен шампионат по главоблъсканици
Двата шампионата ще се проведат в Бангалор, Индия в периода 15-22 октомври 2017.
Клуб Логика ще финансира участието на българските официални отбори (4 състезателя за шампионата по Судоку и 4 състезателя за шампионата по главоблъсканици). Участниците в отборите ще бъдат определени на база резултатите показани в българските шампионати на 18 юни, Гран При 2017 шампионатите проведени от световната федерация по главоблъсканици и предишни участия в световни шампионати.
Допуска се един състезател да участва в официалните отбори за двата шампионата. Участниците, включени в отбора само за единия шампионат могат да се включат като неофициални участници в другия шампионат, като заплатят разликата в таксата за участие. Възможно е и неофициално участите в един или два шампионата или като гости като се заплати пълната такса.
Пътните разноски до и от Словакия са за сметка на участниците.
Поради високите пътни разходи ще се даде приоритет на състезатели, които се представят добре и на двата вида състезания.

За да се регистрирате за участие в българските шампионати или в световните шампионати използвайте следната форма: Форма за регистрация